Jurnaliștii moldoveni, din nou, campioni europeni

O nouă lecție de fotbal la nivel internațional, marca Asociația Presei Sportive din Moldova, care a câștigat pentru a doua oară Campionatul Țărilor Est-Europene și Balcanice, turneu ce s-a desfășurat în perioada 14-16 octombrie, în Ungaria.

Ajunși la destinați, după 1.200 de km, ,,Tricolorii” și-au reîncărcat bateriile cu ajutorul minunatelor peisaje locale. Astfel, condusă de președintele APSM, Eduard Ciobanu și cu reporterul Național 4, Ion Anușca în lotul său, Moldova a debutat în ,,grupa morți” cu o victorie în fața Croației, scor 1-0. Neatenția însă i-a provocat, chiar la următorul meci, singura înfrângere din cadrul Balcaniadei, 1-4 contra Muntenegrului.

Obligată în continuare să se impună pentru a se califica în semifinale, Moldova a trecut ușor de România, scor 3-0, respectiv, pentru a accede în marea finală, ea a luptat împotriva țării gazdă, Ungaria, echipă în fața căreia s-a impus clar, 6-1.

Ajunși în ultimul act, colegii noștri au dat peste rivalii lor de moarte, jurnaliștii din Bulgaria, pe care însă i-au învins cu 3-2, datorită unei duble semnată de Artiom Litviacov și a unui gol marcat de Veaceslav Burghelea, adjudecându-și astfel al doilea trofeu internațional, în mai puțin de o lună.

Trebuie de menționat ca Moldova și-a trecut în cont și un trofeu la individual, Vladimir Horoshilov fiind desemnat cel mai bun portar al turneului.

Amintim că țara noastră a reușit să se impună la turneul la care au mai participat Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Croaţia și România, datorită sprijinului oferit de partenerii APSM, Apriori Wine si Loteria Moldovei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata