Maia Sandu, de Ziua Internațională a Romilor: „Doriptumengă but barşa angle te aen saseste, bahtale. Te arăsas bute barşăndi”

Maia Sandu a venit c-un mesaj de felicitare pentru toți cei de etnie romă care trăiesc în țara noastră, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor.

Însă această zi este și un prilej de a aminti problemele cu care se confruntă romii de-a lungul mai multor generații. Discriminarea, sărăcia și izolarea socială reprezintă o realitate în care trăiesc mulți dintre ei și în prezent.
Trebuie să depunem toate eforturile pentru ca statul nostru să garanteze cu adevărat securitatea și respectarea drepturilor fundamentale ale omului pentru toți cetățenii săi. Fiecare trebuie să aibă un acoperiș deasupra capului, acces la servicii medicale, la educație și la protecție socială.
Noi toți suntem parte a unui întreg și doar împreună vom putea depăși greutățile și provocările din calea noastră. Putem face asta respectând unicitatea și demnitatea umană a fiecăruia.
Îi felicit pe toți romii din Moldova cu ocazia acestei sărbători! Vă doresc sănătate dumneavoastră și celor dragi, pace și prosperitate în casele voastre”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata