Marea Britanie a impus sancțiuni Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii pentru „sprijinul său activ al agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei”

Marea Britanie a impus sancțiuni Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii pentru „sprijinul său activ al agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus guvernul într-un comunicat. Ministrul de Externe Liz Truss a explicat că primatul Bisericii Ortodoxe Ruse, „fiind un aliat de multă vreme al lui Putin, a abuzat de poziția sa pentru a justifica războiul”.

Moscova a calificat această decizie drept „absurdă”, „contraproductivă” și „contribuind la ruptura comunității europene cu Rusia”.

Maria Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului sub președintele Federației Ruse, a căzut și ea sub restricții. Ea este acuzată că „a exportat forțat sute de copii ucraineni și a organizat adopția acestora”.

Lista neagră include și patru colonei ai celei de-a 64-a brigade separate de pușcași motorizate a Forțelor Armate Ruse, pe care Londra îi consideră responsabili pentru crimele de război din Bucha.

Persoanelor de mai sus le este interzisă intrarea în Regatul Unit, iar bunurile lor în jurisdicția britanică sunt înghețate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata