Mesajul Domnicăi Manole, președintele Curții Constituționale, pentru politicieni

„Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice”. Solicitarea a venit din partea președintei Curții Constituționale, Domnica Manole, care a susținut un briefing de presă cu referire la preluarea Președinției Conferinței Curților Constituționale Europene.

În cadrul evenimentului, Manole a declarat că ”preluarea președinției Conferinței reprezintă un bun prilej pentru a face următorul apel către toate autoritățile Republicii Moldova și către toți actorii politici”.

„Le cer actorilor politici să nu atragă Curtea în luptele lor politice și îi asigur că noi, judecătorii Curții, vom rămâne la fel de independenți și de imparțiali și că hotărârile și deciziile noastre nu vor reflecta nimic altceva decât valorile și prescripțiile constituționale”.

Domnica Manole a solicitat autorităților să sprijine pe deplin Înalta Curte, în demersul de a asigura președinția Conferinței, invitând reprezentanții autorităților „să manifeste prudență în exprimările și abordările lor cu privire la activitatea Curții”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata