„Mi-e rușine de țara mea”: Un diplmat rus și-a părăsit postul la ONU

Boris Bondarev, consilier al misiunii permanente a Rusiei la ONU la Geneva, și-a anunțat decizia de a demisiona din cauza războiului împotriva Ucrainei. Pe pagina sa de pe rețelele de sociale, Bondarev a scris că în timpul serviciului său diplomatic „nu i-a fost niciodată atât de rușine de țara și munca sa”.

„Războiul agresiv declanșat de Putin cu Ucraina și, de fapt, cu întreaga lume occidentală, nu este doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci și, poate, cea mai gravă crimă împotriva poporului Rusiei”, a spus el în declarația sa.

Potrivit lui Bondarev, „în ultimii 20 de ani, nivelul de minciuni și neprofesionalism al Ministerului rus de Externe a crescut tot timpul, iar acum, ministerul, „în loc de informații imparțiale despre ceea ce se întâmplă, analiză imparțială și prognoză sobră” este un amalgam „clișee propagandistice în spiritul ziarelor sovietice din anii 30”.

El a adăugat, de asemenea, că „a rămâne în serviciul public și a urma un curs politic dezastruos înseamnă a-ți trăda patria”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata