Moldova, meci mare contra Franței

Naționala de fotbal a Moldovei a reușit, după mult timp, un nou meci mare. Și asta după ce a ținut în frâu campioana mondială en-titre, Franța, în fața căreia a cedat cu 1-2, la capătul unui meci din cadrul preliminariilor Euro 2020, în care a punctat prima și în care a jucat de la egal la egal cu adversara sa până în minutul 79.

Pe „Stade de Frace”, „Tricolorii” au început motivați, iar faptul că au fost subestimați inițial de francezi le-a permis să deschidă scorul, prin Rață, care a profitat de o greșeală mare a lui Lenglet.
Franța, trezită la realitate, a început să atace în valuri, dar vedetele sale de milioane nu au reușit multe în fața apărării noastre bine pusă la punct. Abia în minutul 35, după un fault evident a lui Giroud asupra lui Koșelev, Varane a restabilit egalitatea.

După reluare, același scenariu. Moldova sigură în defensivă, Franța tot mai agresivă în ofensivă. Iar ghinionul a lovit în naționala noastră în minutul 77, când Posmac l-a faultat pe Digne, ulterior Giroud stabilind rezultatul final din penalty.

S-a terminat 2-1 pentru Franța, care rămâne liderul grupei H, în timp ce Moldova este ultima, chiar dacă a făcut un meci foarte bun. Că fost doar o simplă coincidență sau chiar noul selecționer al Moldovei, a adus un suflu pozitiv la echipă, urmează să vedem pe viitor. Menționăm că, tot joi, în celelalte două meciuri disputate în cadrul grupei H, Turcia a remizat, scor 0-0 cu Islanda, iar Albania si Andora au terminat nedecis, 2-2.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata