PCCOCS: Doi tineri, în judecată pentru hărțuirea sexuală a unei colege de liceu

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi tineri, care în anii de liceu au hărțuit sexual o elevă.

Mai exact, potrivit procurorilor PCCOCS, tinerii care la acea vreme erau liceeni au insistat inclusiv prin amenințări ca eleva să le trimită imagini în care aceasta ar fi dezgolită. Relația celor trei se limita la una amicală, fără ca cineva din cei doi învinuiți să inițieze o ieșire în oraș, în persoană. Faptele au avut loc în 2018-2020, iar comunicarea acestora, care la insistența și prin amenințarea învinuiților a alunecat spre una de tip sexting, avea loc pe platformele Viber și Instagram.

2 ani dă hărțuire sexuală, după 4 fotografii îndrăznețe trimise

Timp de câteva luni, primul învinuit pretindea că ar nutri sentimente aparte față de ea, iar într-o seară tânărul i-a cerut să-i trimită fotografii în care aceasta ar poza goală. După mai multe insistențe, aceasta i-a trimis patru imagini în lenjerie intimă, pe care acesta le-a păstrat în calculatorul portabil.

Cu sânii la vedere, pe Instagram, după refuzul pozării nud

După o comunicare intermitentă cu primul învinuit, în 2019, al doilea învinuit a solicitat de la elevă, cu insistență sporită, imagini nud. Așa cum aceasta a refuzat, liceanul a amenințat-o că va publica imaginile indecente pe care ea le-a trimis un an în urmă primului învinuit. Fiind constrânsă, aceasta i-a trimis cinci imagini, inclusiv cu sânii la vedere.

Totuși, așa cum aceasta a refuzat să-și etaleze organele genitale, liceanul i-a publicat pe rețeaua Instagram, în rubrica „story” (trad. „poveste”) imaginea în care aceasta poza cu sânii la vedere. Deși imaginea a fost ștearsă după câteva ore, mai multe persoane au recunoscut-o și ulterior i-au cauzat victimei suferințe psihologice și emoționale.

Părinții au observat schimbarea de comportament a copilei, au aflat adevărul și au anunțat autoritățile

Părinții au schimbat o schimbare bruscă în comportamentul fiicei i-au verificat telefonul și au văzut imaginile trimise celor doi, după care au discutat cu fiica și au depus plângere la Poliție. Prin urmare, dispozitivele ridicate de ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice de la învinuiți au fost transmise la expertizare, care a durat peste doi ani.

Victima a beneficiat de consiliere psihologică, iar acum își continuă studiile. Potrivit Codului penal, în redacția aplicabilă atunci, pentru hărțuirea sexuală a minorei, cei doi învinuiți riscă pedeapsa cu amendă în mărime de la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani. Acum, urmează ca dosarul trimis în judecată de procurorii PCCOCS,să fie examinat de instanță, timp în care cei doi beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata