PCRM, după ce l-a reales pe Voronin în frunte: „Trebuie să opunem rezistență în fața acestui regim antistatal și antipopular”

Deși anterior anunța că se va retrage de la conducerea partidului,Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al Partidului Comuniștilor din Moldova Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Comitetului Central al formațiunii, după ce membrii formațiunii politice s-au reunit la cel de-al IX-lea Congres al PCRM pentru a alege noua componență a comitetului central al partidului.

În luna septembrie, Vladimir Voronin, chiar la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune anunța că va demisiona de la conducerea partidului și că urmează să anunțe oficial despre acest lucru membrii de partid în cadrul congresului PCRM.

La Congres, Partidul Comuniștilor i-a îndemnat pe cetățenii țării să se mobilizeze pentru a opune rezistență în fața „acestui regim antistatal și antipopular”, referindu-se, cel mai probabil, la actuala guvernare și exponenții săi.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat oficial la 27 aprilie 1994. Printre inițiatorii și primii membri ai partidului se numără: Vladimir Voronin, Eugenia Ostapciuc, Victor Stepaniuc. Președinte al PCRM este și rămâne, așadar, Vladimir Voronin, funcție pe care o deține de la înființarea partidului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata