Petrocub este noua câștigătoare a Cupei Moldovei

Petrocub Hâncești a câștigat prima Cupă a Moldovei din istoria sa, după ce în finala competiției, ediția 2019-2020, a dispus de Sfântul Gheorghe Suruceni la penalty-uri, scor 5-3, cele 120 de minute încheindu-se fără gol marcat.

În meciul difuzat de postul nostru de televiziune, „Sfinții” au avut prioritatea în cea mai mare parte a timpului regulamentar, aceștia reușind chiar să marcheze în minutul 90, prin Ghecev, dar golul acestuia a fost anulat pentru un ofsaid controversat.

În condițiile date, finala a intrat în cele două reprize suplimentare, iar aici rezerva, Rusu a ratat cea mai mare șansă, trimițând peste din câțiva metri. 7.48…Astfel, s-a ajuns la loviturile de departajare, unde același Rusu a punctat decisiv pentru Petrocub, după ce Bondarenco a ratat, aducându-i echipei sale primul trofeu oficial din istorie.

După meci, Lilian Popescu și-a felicitat elevii, în primul rând, pentru dăruirea cu care au luptat în ultimul act.

„Așa meciuri se câștigă pe baza la caracter. Vreau să-mi felicit băieții pentru că s-au dăruit la maximum și vreau să îi felicit și pe cei de acasă, care, sunt sigur, că s-au rugat. Vreau să felicit Hânceștiul și sper ca această Cupă să fie un imbold în acest minunat orășel ca să valorizăm fotbalul.”

De partea cealaltă, Serghei Cebotari, deși s-a arătat foarte dezamăgit de arbitraj, a precizat că în fotbal trebuie să știi să câștigi, dar și să pierzi.

„Ce poți să spui după ce tu marchezi un gol perfect valabil, iar el îți este amânat? Au stricat fericirea băieților, în mica noastră țară fotbalistică.”

Menționăm că după acest meci, cele două echipe urmează să debuteze în Divizia Națională, sezonul 2020-2021. Astfel, sâmbătă, Sfântul Gheorghe va primi vizita noii-promovate, Codru, în timp ce Petrocub va evolua pe terenul lui Milsami.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata