PLDM, despre remanierile guvernamentale: Suntem îngrijorați de atitudinea adolescentină și sfidătoare a PAS

PLDM își exprimă nedumerirea și îngrijorarea față de modul în care „PAS înțelege activitatea Guvernului Republicii Moldova.

„Suntem îngrijorați de atitudinea adolescentină și sfidătoare atât față de demiterea miniștrilor, cât și față de desemnarea noilor miniștri. Nici Președintele Maia Sandu, nici Președintele Parlamentului Grosu, nici Prim-ministrul Recean nu au explicat motivele pentru care au fost demiși 3 miniștri. Este clar că au fost demiși și nu a fost decizia lor de plecare”, a precizat PLDM.

PLDM spune că ar fi necesar ca societatea să cunoască care sunt obiectivele concrete setate pentru miniștrii noi numiți.

„A fost realizată o evaluare a activității miniștrilor, care a demonstrat că anume acești 3 miniștri au activat ineficient, iar restul miniștrilor au fost eficienți? Credem că societatea merită să cunoască prin ce miniștrii Alaiba, Bolea și Vragaleva, au fost mai eficienți decât miniștrii Topală, Revenco și Dabija. Care obiective le-au atins miniștrii Alaiba, Bolea și Vragaleva, și care nu le-au atins miniștrii Revenco, Topală și Dabija?”, a adaugat PLDM.

Amintim că, pe 14 iulie, trei miniștri și-au dat demisia din Guvernul Recean. Este vorba de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrul Infrastructurii, Lilia Dabija.

Ieri, 17 iulie, noii membri ai Guvernului au depus jurământul de învestire, Adrian Efros a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Andrei Spînu va conduce Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar Dan Perciun a fost învestit în funcția de ministru al Educației și Cercetării.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata