Plîngău: „Andrei Spânu trebuie demis urgent”

Dinu Plîngău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, trebuie urgent demis sau să-și depună mandatul.

Potrivit spuselor sale, vicepremierul „trebuie să-și depună demisia pentru gravele prejudicii aduse Republicii Moldova în relațiile bilaterale cu România și Ucraina și pentru modul în care s-au finalizat licitațiile trucate.

(Dinu Plângău, președintele PPDA)

„Ministrul Spânu trebuie urgent să fie demis, iar organele de anchetă să înceapă o anchetă foarte serioasă, pentru că noi suntem într-o situație extrem de delicată – criza energetică, fiind partea de responsabilitate a ministrului Spânu. Deci, în concluzie, ministrul Spânu trebuie demis pentru toate aceste lucruri”.

Potrivit lui Plângău, ar fi vorba de peste 100 de milioane de euro fraudate. Politicianul a mai spus că deține o mapă cu documente în acest sens, pe care o va prezenta la Procuratura Anticorupție.

(Dinu Plângău, președintele PPDA)

„Vorbim despre zeci de milioane de euro, bani care, dacă erau salvați, puteau să meargă în compensații, pentru că toată lumea trăiește rău”.

Potrivit celor de la PPDA, ctivitatea ministrului trebuie supusă unei anchete penale, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu contractul pentru gazele naturale, licitația rețelelor electrice Vulcănești-Chișinău și licitația și semnarea contractului pentru reconstrucțiile de la Termoelectrica și Silovîe Mașini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata