Președinția: „Nu putem să intervenim în cazul lui George Simion, blocat la frontiera moldo-română”

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată, se arată într-un comunicat al instituției, după ce deputatul AUR în Parlamentul României, George Simion, împreună cu alți colegi, a rămas blocat la frontiera moldo-română, motivul fiind o interdicție de intrare de cinci ani pe teritoriul țării noastre.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.

George Simion, copreședintele AUR, a provocat duminică un incident la granița cu Republica Moldova, după ce nu a fost lăsat să treacă, el având interdicție de intrare pe teritoriul statului nostru până în 2023. George Simion a făcut apel la pașaportul său diplomatic de parlamentar și a cerut intervenția Ministerului de Externe.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata