VIDEO/ Igor Dodon ar putea candida pentru funcția de Primar general al municipiului Chișinău

Partidul Socialiștilor va avea propriul candidat la funcția de Primar general al municipiului Chișinău, în cadrul scrutinului local din toamna acestui an. Acest lucru a fost confirmat și de Igor Dodon, care, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, a mai declarat că nu exclude că acesta va fi chiar el.

„PSRM, la sigur, va avea un candidat. Eu sunt sigur. Băieții sunt deștepți acolo și înțeleg, în pofida la tot ce se întâmplă acum în partid. Chiar dacă un deputat, doi pleacă, asta nu distruge partidul. Trebuie să fie un candidat. Cine o să fie acesta, ei vor decide. Unii îmi spun să fiu eu. Sincer. Unii colegi mă întreabă „de ce nu merg eu, pentru că la sigur aș accede în turul doi. Cu Ceban sau cu PAS, nu se știe. Dar la sigur mergeți în turul doi și chiar puteți câștiga”. Până acum nu luam în serios, dar acum mă gândesc, poate trebuie să examinez mai în serios această opțiune?!”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, mai zice Igor Dodon, indiferent de candidatul propus de PSRM, acesta va primi toată susținerea din partea fostului șef al statului, dacă va fi nevoie.

„Dacă vor decide că este nevoie de suportul meu în campania electorală, așa cum merg acum în UTA Găgăuzia, voi merge și voi susține. Dacă cred că Dodon pentru ei nu poate fi un plus, eu am să stau într-o parte și voi merge doar la vot și voi vota candidatul PSRM, pentru că sunt membru al echipei. Dar, la sigur, un candidat puternic al PSRM garantează că vom avea turul doi”, a adăugat Igor Dodon.

Astfel, chiar dacă campania electorală nu a fost încă declarată oficial deschisă, lupta pentru Capitală se anunță a fi destul de încordată.

Anterior, Vlad Batrîncea a declarat că PSRM va merge cu propriul candidat la localele din Chișinău, care va fi ales de Consiliul republican al partidului. Alegerile locale generale din Moldova ar urma să aibă loc pe 29 octombrie sau pe cinci noiembrie 2023.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata