Recean invită companiile japoneze să investească în Moldova: „Suntem o țară sigură pentru dezvoltarea unor afaceri prospere”

Premierul Dorin Recean a invitat companiile japoneze să investească în Republica Moldova. „Suntem o țară sigură pentru dezvoltarea unor afaceri prospere”, a spus Recean în timpul unei discuții cu viceministrul pentru Afaceri Internaționale în cadrul Ministerului Finanțelor din Japonia Masato Kanda. 

Reprezentanții Guvernului de la Chișinău au comunicat despre o întrevedere a premierului Dorin Recean cu viceministrul pentru Afaceri Internaționale în cadrul Ministerului Finanțelor din Japonia Masato Kanda. Cel din urmă se află într-o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 5-6 iunie.

Se menționează că Recean și Kanda au vorbit despre „valorificarea oportunităților economice și investiționale, ultimele evoluții din regiune și consolidarea relațiilor apropiate cu Japonia”.

Potrivit reprezentanților Guvernului, la întrevederea cu viceministrul din Japonia, Recean a accentuat cooperarea în domeniul agricol, cel al sănătății, dar și alte sectoare cheie pentru modernizarea țării. În același timp, Recean s-a referit la importanța valorificării potențialului de cooperare economică dintre cele două state, reiterând interesul țării noastre pentru atragerea de noi investiții nipone în sectorul IT și industria creativă, industria auto, energia regenerabilă, producerea și prelucrarea produselor agricole, medicină și electronică.

„Guvernul construiește infrastructura și condițiile necesare pentru antreprenorii care vin să investească în Republica Moldova. Suntem o țară sigură pentru dezvoltarea unor afaceri prospere, oferim acces la piața Uniunii Europene și muncim pentru a face activitatea de afaceri cât mai simplă și profitabilă”, a spus oficialul din Moldova.

Reprezentanții Guvernului au menționat că, în anul 2023, volumul comerțului bilateral moldo-nipon a crescut, iar exporturile de produse moldovenești pe piața japoneză s-au majorat cu 27%. Printre mărfurile exportate se regăsesc articolele textile, vinurile, iar din cele importate fac parte autoturismele pentru transportul persoanelor, echipamentul agricol și medical.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata