Voronin, despre blocul creat cu PSRM: „Există pericolul pierderii suverniății și independenței statului”

Fostul președinte al țării în două mandate și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a vorbit aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, despre blocul pe care formațiunea sa l-a creat împreună cu Partidul Socialiștilor al lui Igor Dodon. Voronin spune că a luat această decizie pentru binele Moldovei, deși hotărârea a fost intens criticată la sediul Partidului Comuniștilor.

(Vladimir Voronin, președintele PCRM)

„Noi am conștientizat, la fel cum au făcut-o și socialiștii, că-n țară există pericolul pierderii suveranității, independenței, neutralității. Noi putem să pierim de pe harta lumii ca țară. Toată lumea vrea să acapareze acest pământ. Acesta este și motivul pentru care am lăsat la o parte disensiunile, pretențiile noastre în raport cu Socialiștii, cu Dodon. Dumnezeu cu ei! Am lăsat toate aceste lucruri la o parte”.

Pe 12 mai, PSRM și PCRM au semnat acordul de formare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Ieri, Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral PCRM-PSRM. Prescurtat, el va fi denumit BECS. Cei care au lansat invitația au fost socialiștii, care și-au propus să unească forțele de stânga, iar PCRM a acceptat propunerea la scurt timp.

Igor Dodon a făcut cândva și el parte din PCRM. El a decis să plece de la comuniști în noiembrie, 2011, împreună cu Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc. Chiar în același an, el a devenit președinte al PSRM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata