Scriitor rus: „Sunt gat să repet integral aceste cuvinte: „Cer încetarea imediată a ostilităților din Ucraina și retragerea trupelor ruse”

Cunoscutul scriitor rus Dmitri Glukhovsky a spus că, chiar dacă a fost trecut pe lista federală în căutare de Moscova, nu-și va retrage cuvintele. Glukhovsky este acuzat de „discreditarea armatei”, lucru pe care autoritățile ruse l-ar fi văzut în discursurile sale împotriva războiului din Ucraina. Într-o declarație difuzată pe postul Euronews, unde el însuși a lucrat cândva ca jurnalist, Dmitri Glukhovsky a criticat din nou politicile Kremlinului și a cerut încă o dată retragerea trupelor ruse din Ucraina.

(cunoscutul scriitor rus, Dmitri Glukhovsky)

„Articolul pe care mă acuză și pe care îl caută se numește articolul de discreditare a armatei ruse. Dar, de fapt, acesta este un articol despre cenzura militară și persecuția politică a pacifiștilor din Rusia. Orice opinie care diferă de informația și poziția propagandei ruse este declarată ilegală, iar cei care îndrăznesc să o spună riscă până la 15 ani de închisoare. Postarea pe Instagram pentru care sunt acuzat că am discreditat armata spune: „Fără război în Ucraina. Recunoașteți că acesta este un adevărat război împotriva întregului popor ucrainean și opriți-l”. Indiferent de ceea ce sunt acuzat, sunt gata să repet integral aceste cuvinte: „Cer încetarea imediată a ostilităților din Ucraina și retragerea trupelor ruse din aceasta”

De la invadarea Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie, Moscova a introdus o abordare de toleranță zero față de orice formă de disidență, reprimând protestele publice și reprimând mass-media critică și personalitățile opoziției. După ce Dmitri Glukhovsky a fost trecut pe lista de urmăriți, Teatrul Yermolova din Moscova a scos din repertoriu piesa bazată pe romanul său „Text”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata