Sergiu Litvinenco reacționează la declarațiile lui Ion Ceban: „Se pare că a revenit la vechile practici de pe timpul când era în PSRM”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, scrie pe Facebook că edilul capitalei, Ion Ceban, ar fi revenit la vechile practici de pe timpul când era în PSRM și anume de a da în judecată oponenții politici pentru lezarea propriei imagini. Reacția ministrului PAS vine după ce primarul capitalei a anunțat că va depune o cerere prealabilă de chemare în judecată a premierului Natalia Gavrilița, dar și a ministrului Justiției. 

Potrivit lui Litvinenco, cele spuse de Ceban ar reprezenta nimic altceva decât un semn de frustrare.

„Reputația în politică nu ți-o face judecata, dar acțiunile proprii. În conferinta de presă pe marginea anunțului autorităților americane nu i-am menționat numele. Dar primarul tot s-a simțit lezat. Oare nu de aceea că a citit documentul unde negru pe alb sunt indicați beneficiarii politici ai acțiunilor celor sancționați și grupul său era printre ele? Asta e problema lui, nu a mea. Și în general, Ceban trebuia să se gândească la reputație atunci când a acceptat, precum se menționează în document, sprijinul unor exponenți de-ai Kremlinului, nu acum. Acum e cam târziu.”, a scris ministrul Justiției.

Amintim că, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat recent că-i va acționa în judecată pe premierul Natalia Gavrilița și pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în urma declarațiilor făcute de aceștia în adresa sa și a partidului nou creat – Mișcarea Alternativă Națională. Edilul spune că drept despăgubiri va cere ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile.

Detalii aici.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata