Vinăriile din Republica Moldova au fost invitate să participe la o expoziţie în Italia

Vinăriile din Republica Moldova au fost invitate să participe la expoziția Vinitaly din Verona (Italia). Invitaţia a fost lansată ieri, în cadrul unei întrevederi la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) cu participarea directorului Centrului Expoziţional Veronafiere, Matjaž Žigon, și cu ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni, transmite Moldpres.

Oficialii italieni au comunicat despre oportunitățile și condițiile de participare la principalul eveniment de referință în sectorul vinului, Vinitaly, care urmează să fie desfășurat la Verona în perioada 2-5 aprilie 2023. Expoziția adună anual zeci de mii de vizitatori, unde sunt explorate ofertele expozanților din întreaga lume.  De asemenea, partea italiană a subliniat că își doreşte să dezvolte relații economice și culturale cu țara noastră, inclusiv crearea de condiții preferențiale pentru vinificatorii moldoveni.

La rândul său, Sergiu Gherciu, secretar de stat la MAIA, a reiterat ideea că expozițiile sunt o platformă potrivită pentru promovarea companiilor și imaginii de țară, cu oportunităţi de lansare a unor noi negocieri între operatorii comerciali, precum și extinderea posibilităţilor de majorare a exporturilor.

Părțile au convenit să organizeze programe de masterclass pentru a facilita prezentarea produselor și transferul de cunoștințe și tehnologii între vinificatori.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata