Transportatorii de energie ruși continuă să finanțeze invazia Ucrainei, deși banii pentru ei vin în mare parte nu din Occident, ci din Asia

Transportatorii de energie ruși continuă să finanțeze invazia Ucrainei, deși banii pentru ei vin în mare parte nu din Occident, ci din Asia. China și India cumpără la prețuri mult mai reduse petrolul pe care alte țări îl refuză.

Acest lucru, împreună cu creșterea prețurilor, a dus la obținerea Rusiei de venituri estimate la 20 de miliarde de dolari din exporturile de petrol în mai, în creștere cu 1,7 miliarde de dolari față de aprilie, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie

Importurile de petrol rusesc în China au crescut cu 28% în mai, ceea ce a ajutat Rusia să depășească Arabia Saudită și să devină cel mai mare furnizor al Chinei.

De la începutul anului 2022, India a consumat deja aproximativ 60 de milioane de barili de petrol rusesc, comparativ cu 12 milioane de barili pentru întregul an precedent, potrivit agenției de cercetare de piață Kepler. Exporturile indiene de produse petroliere, cum ar fi motorina, au crescut cu 20% de când a început invazia Ucrainei. Wall Street Journal a raportat că companiile indiene cumpără petrol rusesc, îl prelucrează și apoi îl vând, inclusiv în SUA, ca produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata