ULTIMA ORĂ/ ANI confirmă că a depistat nereguli în declarațiile de avere ale edilului Ion Ceban

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, a emis act de constatare pe numele lui Ion Ceban. Potrivit instituției, edilul a admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 621 mii de lei pentru anii 2017-2019.

Controlul s-a efectuat și pe numele membrilor familiei acestuia. Verificarea averii a fost realizată pentru perioada exercitării funcțiilor de consilier în Consiliul municipal Chișinău și deputat în Parlamentul RM, 01.08.2016-25.10.2019”, comunică ANI.

De asemenea, instituția precizează că principalele debite stabilite subiecților controlului și-au avut sorgintea în alimentări de conturi avute în gestiune, achitări servicii în numerar, donații către un partid politic sau simpatizant politic, cumpărarea valutei străine în dolari SUA, achitarea tranșelor pentru automobil și alte cheltuieli în numerar.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică cu excepția celor elective timp de 3 ani”, subliniază ANI.

Totodată, ANI informează că va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

Amintim că, astăzi, într-o ieșire la presă, edilul general al municipiului Chișinău a declarat că mandatul său de edil ar putea fi întrerupt la solicitarea Agenției Naționale de Integritate, în încercarea de-a nu-i permite să candideze la alegerile locale din toamnă.

Primarul Capitalei a acuzat ANI, în special pe președintele recent desemnat, Lilian Chișcă, că execută o indicație a PAS.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata