Un barbat condamnat la 6 ani de închisoare pentru șantaj pe rețele sociale și pentru că a bătut un bărbat provocându-i vătămări corporale medii

Un bărbat din Bălți a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de șantaj și vătămare intenționată medie a integrității corporale, fiindu-i stabilită pedeapsa definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani în penitenciar de tip semiînchis. La fel, bărbatul a fost amendat cu 75 mii lei, anunță Procuratura Generală

Potrivit PG, s-a stabilit că inculpatul, la data de 21 noiembrie 2022, în jurul orelor 15:10, aflându-se în fața unui magazin din mun. Bălți, a provocat un conflict cu un bărbat și i-a aplicat acestuia două lovituri cu un baston din lemn în regiunea capului. În rezultat, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale calificate de experți ca fiind medii.

Același inculpat, în aprilie 2023, deținând informație referitor la viața intimă și anume înregistrări video a actului sexual cu participarea unei femei, prin intermediul mesajelor din rețeaua de socializare „VKontakte”, a pretins de la ultima transmiterea banilor în sumă de 600 euro, în caz contrar o amenința cu răspândirea înregistrărilor video.

La 21 aprilie 2023, aflându-se în apartamentul părții vătămate din mun. Bălți a primit o parte din sumă și anume 1000 de lei.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata