VIDEO / Muntean: „Activitatea lui Alaiba se rezumă la un singur cuvânt”

Noua guvernare a fost  criticată de Iurie Muntean, membru al Congresului Civic. Iurie Muntean, invitat la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune, a venit cu declarații  și despre Dumitru Alaiba,  Viceprim-ministru și Ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării în Guvernul Republicii Moldova. Potrivit acestuia, activitățile lui Alaiba se rezumă la un singur cuvânt.

SNCVideo : 2:32-3:10 (Iurie Munteanu, membru al Congresului Civic)

„Succesele pe care noi le vedem din partea actualei guvernări sunt foarte stranii și se exprimă sub diferite forme care denotă că de fapt guvernarea este incapabilă de a face față provocărilor și de a asigura premise de dezvoltare. Câteva cifre… În ultimii doi ani, R. Moldova a pierdut 113 de cetățeni, asta e cifră oficială”

Muntean susține că guvernarea nu este în stare să absoarbă cu adevărat toate fondurile care vin din afară.

SNCVideo : 4:48- 5: 33 + 6:59-7-17 (Iurie Munteanu, membru al Congresului Civic)

 „Mărimea sau Volumul fondurilor puse la dispoziția actualei guvernări în ultimii doi ani, adică și până la obținerea statutului de candidat și după, se valorifică într-o proporție de nu mai mare de 8 , 10  la sută. Adică oportunități, posibilități și opțiuni, partenerii noștri de dezvoltare ne oferă mai mult decât suficient, însă guvernarea pur și simplu fizic și tehnologic nu este în stare să le valorifice. De ce? Pentru că nu este în stare să completeze documentația necesară și angajări în proiecte”.

Activitatea lui Dumitru Alaiba se rezumă la un singur cuvânt – reglementare, spune Iurie Muntean.

SNCVideo 9:30- 10:11 (Iurie Munteanu, membru al Congresului Civic)

 „Alaiba… nu vreau să-l insult, doar să constat. Deci, Alaiba rezumând la un sigur cuvânt, toate eforturile lui febrile de care dă dovadă prin Facebook și televiziunile aservite. Activitățile lui pot fi rezumate la un sigur cuvânt – de reglementare. Deci, este un cuvânt care a fost la modă în anii 2000, adică peste 20 de ani în urmă, atunci guvernarea comunistă se ocupa de reglementare la modul cel mai serios”.

Dumitru Alaiba a devenit ministru al Economiei și Digitalizării în noiembrie, 2022, după ce Sergiu Gaibu și-a dat demisia. Până atunci, el era șeful Comisiei de economie, buget și finanțe din Parlament.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata