VIDEO / Explozie puternică la o uzină militară din apropierea Moscovei. Cel puțin 35 de oameni au fost răniți

O explozie puternică a izbucnit miercuri la o uzină militară care produce în special special binocluri și lunete optice pentru armată din orașul Sergiev Posad, aflat la aproximativ 50 de kilometri nord-est de Moscova, declanșând o „evacuare totală” a oamenilor din toate clădirile din apropiere, au declarat miercuri autoritățile din capitala Rusiei. Cel puțin 35 persoane au fost rănite în urma deflagrației, scrie The Moscow Times, care citează autoritățile locale, transmite presa română.

Explozia ar fi avut loc într-un depozit în care se aflau echipamente explozive, în timp ce autoritățile evacuau uzina, scrie agenția rusă de stat TASS.

În imagini publicate pe rețelele de socializare se observă o coloană uriașă de fum și clădiri înalte cu ferestrele sparte.

Cauza exploziei ar fi „încălcări ale fluxului de lucru”, contrar unor informații despre o posibilă lovitură cu drone, potrivit serviciilor de urgență citate de RIA Novosti.

Uzina optico-mecanică Zagorsk produce dispozitive de vedere pe timp de noapte pentru armata rusă, fiind parte a companiei de apărare Rostec.

Procuratura din regiunea Moscova a confirmat ulterior că în epicentrul exploziei se află un depozit de explozibili.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata