VIDEO//A fost lansată platforma online de vaccinare anti-Covid

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății anunță că Moldova va recepționa, în perioada următoare, un nou lot de vaccin AstraZeneca prin intermediul Platformei COVAX. Este vorba despre 45 600 de doze de vaccin. În același timp, autoritățile constată o reducere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus față de zilele trecute.

Autoritățile spun că, datorită acestui lot care urmează să vină, va fi deschisă integral etapa a treia de vaccinare, care prevede imunizarea populației generale.

(Denis Cernelea, MSMPS)

„În acest context, pentru săptămâna viitoare, neapărat, vom întruni Comitetul de Coordonare a Imunizării împotriva Covid-19, pentru a propune deschiderea integrală a etapei a treia. Decizia urmează să fie anunțată”.

Criticat pentru lentoarea procesului, Ministerul Sănătății anunță, în sfârșit, că, începând de astăzi, oamenii se vor putea programa online pentru vaccinare, fără a mai fi nevoiți să meargă la medicul de familie.

(Denis Cernelea, MSMPS)

„Platforma pentru programare online la vaccinare este deja disponibilă. Platforma a fost elaborată cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății. În continuare, fiecare persoană are trei opțiuni, pentru că, în unele localități, cetățenii ar putea să acceseze mai puțin platforma. Respectiv, în continuare, pot apela medicul de familie”.

Moldova a depășit miercuri pragul de 200 de mii de doze de vaccin administrate, cu peste 10.000 de persoane vaccinate în ultima zi.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova a început pe 2 martie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata