VIDEO/ Război în Ucraina: Atacuri rusești asupra Lysichansk, Severodonețk și Harkov

Lisichansk este unul dintre cele 40 de orașe din Donbass care au fost bombardate de armata rusă cu o zi înainte. Potrivit autorităților ucrainene, trei persoane au murit: una chiar în Lysichansk și alte două în satul vecin, Ustinovka. Opt clădiri cu mai multe etaje și Palatul Culturii au fost avariate. Proiectilul a lovit și un centru de ajutor umanitar.

Joi, poliția regională din Luhansk patrula pe străzi, numărând victimele și încercând să-i ajute pe puținii localnici care încă nu și-au părăsit casele.

Creșterea loviturilor aeriene este legată de avansul trupelor rusești: Moscova încearcă să încerce Severodonețk. Potrivit autorităților ucrainene, 90% din clădirile rezidențiale au fost deja distruse acolo. Între timp, Ministerul rus al Apărării a arătat din nou imagini ale sistemului de rachete Iskander, susținând că armata lovește doar ținte militare.

Autoritățile ucrainene, la rândul lor, raportează că trupele ruse bombardează Harkovul: potrivit acestora, cel puțin șapte civili au murit de la începutul zilei. Alți 17 au fost răniți, inclusiv un copil de 9 ani.

Între timp, la Odesa, unde se află cel mai mare port comercial al țării, autoritățile speră să deschidă un coridor maritim prin care să poată scoate cereale din Ucraina. Potrivit Reuters, Turcia negociază în prezent exportul cu Rusia și Ucraina. Moscova promite că va „rezolva problema alimentației” după ridicarea sancțiunilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata