VIDEO//România, lovită și ea de inundații puternice și vânt năprasnic

Cod Roşu de inundaţii în mai multe judeţe din România. În Bihor, mai multe case au fost luate de puhoaie după ce a plouat în 12 ore cât pentru trei luni. Mai exact, s-au acumulat 154 de litri de apă pe metru pătrat, record care nu au mai fost atins din 1995.

Localnicii au fost alertaţi să fie precauţi şi să solicite ajutor în caz de necesitate. A plouat abundent şi în judeţul Maramureş, acolo unde culturile agricole au fost distruse de puhoaie.

Între timp, vântul puternic a făcut prăpăd la Bucureşti. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de rafale şi au căzut peste maşini. Un incident a fost raportat în apropiere de Ministerul Justiţiei. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Imagini asemănătoare au putut fi văzute şi la Mamaia, acolo unde o macara şi doi copaci au fost doborâţi de vânt. Până în după amiaza zilei de miercuri, meteorologii au emis Cod Roşu de inundaţii în Bihor şi Cluj, iar Cod Portocaliu este în Satu Mare, Maramureş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Sălaj. Codul Galben este valabil pentru alte şase judeţe din ţara vecină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata