Voronin, către Maia Sandu: „, Dacă ar citi și aceasta care se numește președinte cu două pașapoarte în buzunar Constituția, ar ști că noi suntem stat neutru”

Ex-președintele țării, Vladimir Voronin, rămâne cu o părere negativă despre actualului șef al statului, Maia Sandu, căruia, în cadrul unei emisiuni de la postul național de televiziune, i-a sugerat să citească atent Constituția Moldovei, în care este scris foarte clar că țara noastră este un stat neutru.

(Vladimir Voronin, președintele PCRM)

„Noi suntem potrivit Constituției, articolul 11, dacă ar citi și aceasta care se numește președinte cu două pașapoarte în buzunar, ar citi Constituția, noi suntem stat neutru. Nici un fel de acțiuni cu NATO, care nu țin de interesul naționale ale Republicii Moldova și încalcă statut neutru, mai mult decât atât, noi suntem republică parlamentară, nu prezidențială”.

Mai mult, liderul PCRM consideră că Sandu ar trebui să ducă măcar un mandat de președinte până la capăt și doar după asta va avea dreptul să ceară ca Moldova să fie republică prezidențială.

 (Vladimir Voronin, președintele PCRM)

„Doamna încă nu a dovedit să încălzească fotoliul de președinte și ea deja vrea republică prezidențială. Fă ceva, dacă ai pus mâna pe Constituție. Pe care Constituție ai pus mâna? Ce scrie acolo? Republică parlamentară? Fă! Fă și după ce vei face un mandat de patru ani, atunci ieși cu inițiativa că tu vreai republică prezidențială, dar până atunci taci din gură și apucă-te de lucru, draga mea”.

Amintim că de îndată ce Maia Sandu a fost ales șef al statului, Vladimir Voronin a venit cu mai multe acuzații la adresa ei, declarând că atât el, cât și Partidul Comuniștilor o consideră și o vor considera pe Maia Sandu un președinte neconstituțional al Moldovei, ca și pe Igor Dodon, de altfel, pe care tot nu l-a recunoscut.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata