Vot important în Parlament pentru Mario Draghi, noul premier al Italiei

Noul șef al guvernului italian Mario Draghi a obținut joi un sprijin copleșitor din partea deputaților, având astfel un consens larg pentru a-și „reconstrui” țara lovită de criza economică și de sănătate.

Seara, 535 de membri ai Camerei inferioare au votat pentru a avea încredere în fostul șef al Băncii Centrale Europen și în echipa sa, cu doar 56 care s-au pronunțat împotriva și cinci care s-au abținut. A fost ultimul pas în conferirea deplinei legitimități guvernului său „fără adjectiv: nici tehnic, nici politic”, așa cum îl definește presa italiană.

Perceput ca omul providențial care va reînvia motorul economic al celei de-a treia economii din zona euro, Draghi, fost șef al Băncii Centrale Europene, a cerut Senatului să „reconstruiască” țara sa adusă în genunchi de coronavirus, promițând că „va combate pandemia prin toate mijloacele”.

Italia, care a pierdut 444.000 de locuri de muncă în 2020, se bazează în mare măsură pe planul european de redresare, a cărui plată este legată de prezentarea la Bruxelles până la sfârșitul lunii aprilie a unui plan de cheltuieli detaliat, una dintre misiunile noii guvern.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata