Deși i-a apărat interesele în cadrul unui dosar, Natalia Moloșag îi este total străină președintelui țării Maia Sandu, care, în cadrul unei emisiuni de la TVR, a dat astfel de înțeles că se disociază complet de scandalul în care este implicat fostul Avocat al Poporului, numit în funcție cu votul deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate.
(Maia Sandu, președintele Moldovei)
„În primul rând vreau să fac o precizare: eu nu am avut ocazia să o cunosc pe doamna Moloșag, chiar dacă m-a reprezentat într-un caz, dar eu fiind în această luptă politică, am avut multe situații în care am avut nevoie de avocat în luptele cu oponenții mei politici și, în unele situații, avocații erau angajați de echipa de campanie sau de Partid.”
Totodată, șeful statului a pus capăt subiectul dat, precizând că, odată cu demisia Nataliei Moloșag, subiectul poate fi considerat epuizat.
Pe de altă parte însă, Natalia Moloșag, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, a contrazis-o pe Maia Sandu, declarând că aceasta a fost un client ca oricare altul, pe care l-a reprezentat pe parcursul a 15 ani.
(Natalia Moloșag, avocat)
„Doamna Maia Sandu a fost un client ca oricare altul, pe care eu l-am reprezentat pe parcursul a 15 ani. Eu am fost avocatul nu al președintelului Republicii Moldova, dar al concurentului electoral Maia Sandu în mai multe litigii pe care dumneaei le-a avut în calitate de candidat electoral, inclusiv i-am apărat onoarea, demnitatea și reputația profesională.”
Natalia Moloșag și-a depus ieri cererea de demisie din funcția de Avocat al Poporului, după ce în spațiul public au apărut informații care au scos la iveală faptul că Moloșag era asistată de un fost client, condamnat la patru ani de închisoare pentru proxenetism. Moloșag și-a explicat decizia de a-și angaja fostul client pe un contract de prestări-servicii în instituția Avocatului Poporului prin faptul că și-a dorit incluziunea socială a fostului condamnat. Moloșag a fost numită de Parlament în funcția de Avocat al Poporului în luna septembrie, cu votul majorității parlamentare.