Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit la Vilnius cu Președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit la Vilnius cu Președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen, la invitația căreia efectuează o vizită oficială în Lituania. În cadrul discuțiilor, Igor Grosu a reiterat angajamentul Republicii Moldova de a avansa pe calea reformelor și, în context, importanța cooperării pe dimensiunea parlamentară dintre cele două țări.

Președintele Parlamentului a subliniat că experiența legislativă a Lituaniei poate fi de ajutor țării noastre mai ales acum când Moldova a obținut statutul de țară candidată la UE și când este în proces de ajustare a legislației naționale la cea europeană.

Discuțiile s-au referit și la evoluțiile de securitate din regiune și provocările cărora țara noastră trebuie să le facă față. Oficialii au convenit să intensifice cooperarea pe mai multe domenii, cum ar fi combaterea dezinformării și a știrilor false, întărirea capacităților de apărare a instituțiilor de resort.

Președintele Parlamentului a primit asigurări că Lituania este pregătită să ajute Republica Moldova prin toate metodele posibile în calea de integrare europeană a țării noastre.

„Președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen, este o bună prietenă a Republicii Moldova. Aceste vizite bilaterale demonstrează și mai tare că relațiile noastre moldo-lituaniene au avansat în ultimii doi ani”, a menționat șeful legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află într-o vizită oficială în Republica Lituania, în perioada 3-5 aprilie 2023, la invitația omologului său de la Vilnius, Viktorija Čmilyté-Nielsen.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata